به تازگی مسوولان درباره وصول مطالبات نفتی خبرهای خوشی را اعلام کردند که بر اساس آن تاکنون کل درآمد حاصل از فروش نفت، میعانات گازی و محصولات پتروشیمی وصول شده است.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: ما در زمینه فروش نفت به رقمهای بسیار خوبی رسیدهایم و تمامی درآمدهای فروش نفت را وصول میکنیم، حتی اگر برجام هم نباشد، تامین ارز در کشور به نحو مناسبی انجام خواهد شد.
مسعود براتی کارشناس تحریم و روابط بینالملل، گره نزدن اقتصاد کشور به نتیجه مذاکرات وین را نقطه قوت دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم دانست و افزود: میزان انتفاع اقتصادی ایران از مذاکرات وین نهایتا فروش بیشتر نفت خواهد بود و نباید انتظار داشت مسائلی مثل سرمایهگذاری خارجی و دیگر مشکلات اقتصاد ایران با این مذاکرات رفع شود.
حسین زاده رئیس کمیته نفت مجلس گفت:در حال حاضر میتوانیم ۴ میلیون بشکه تولید نفت داشته باشیم اما باید بدانیم این مسئله عملاً به تجهیزات نفتی و میادین آسیب وارد خواهد کرد.
عباسی عضو کمیسیون انرژی با بیان اینکه افزایش فروش نفت دستاورد پایداری نیست، گفت: باید مراقب بود که رشد درآمد ارزی باعث غفلت از آینده و توان بخش خصوصی، اتکا بیشتر به دلارهای نفتی و سرکوب نرخ ارز نشود.
جریان بازگشت پول های نفتی به کشور شدت یافته و این موضوعی است که هشدار فعالان اقتصادی را در مورد عدم ارزپاشی و لزوم توجه بیش از پیش به توسعه صادرات غیرنفتی در پی داشته است.
توافق برای احیای برجام به رفع تحریمها علیه فروش نفت ایران منتهی می شود اما تحلیلگران غربی می گویند ممکن است چند ماه زمان ببرد تا نفت بیشتری از سوی ایران صادر شود.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حداقل ۴۰ درصد افزایش فروش نفت داشتهایم، گفت: در بخش انعقاد قراردادها با کشورهایی مانند روسیه، چین و ترکمنستان و انتقال فناوری از سوی وزارت نفت و شرکت ملی نفت، دستاوردهای خوبی محقق شده است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه گزارشهای وزیر نفت بدون استثنا غرورآفرین است و به سهم خودم در دولت از تلاشهای وزارت نفت قدردانی میکنم، گفت: وضع فروش نفت و محصولات نفتی و بازگشت منابع حاصل از آن به نسبت جنگ اقتصادی و تحریم، قابل قبول است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: فروش نفت و میعانات گازی ایران افزایش خوبی داشته است و پول نفت صادراتی وصول میشود. برنامه داریم که ظرفیت تولید نفت را تا پایان سال 1400 به عدد قبل از تحریمها بازگردانیم.
دولت درآمد حاصل از فروش نفت برای سال آینده را 381 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته که با فرض جمعیت 83 میلیونی کشور سهم هر ایرانی از درآمدهای نفتی سالانه حدود 4.6 میلیون تومان خواهد بود.
با اینکه درآمدهای حاصل از نفت و فرآوردههای آن، 381 هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه 1401 پیشبینی شده و مبنای محاسبه فروش روزانه 1.2 میلیون بشکه با قیمت میانگین 60 دلار و ارز 23 هزار تومان قرار گرفته، با این حال تحقق آن در گرو اما و اگرهایی است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: ایران به آرامی در حال افزایش فروش نفت است و با برنامهریزیهای انجامشده میتوان به صادرات بیشتر نیز امیدوار بود.
وزیر نفت از بهبود وضع فروش نفت خبر داد و گفت: از یکی دو هفته آینده صادرات فرآوردههای نفتی که در این مدت به دلیل تأمین ذخایر داخلی محدودیتهایی داشتیم نیز از سر گرفته میشود.
مدیر اسبق بین الملل شرکت نفت گفت: لازمهی ارتقای توان صادراتی نفت ایران، افزایش سرمایهگذاری در حوزه توسعه زیر ساختهای مرتبط با نفت است، در غیر این صورت در یک دور باطل باقی میمانیم و توان ما به همین میزان صادرات نفت محدود میماند.